Harlinger (34) door geweld om het leven gebracht

HARLINGEN – De 34-jarige inwoner van Harlingen, die in de nacht van maandag op dinsdag dood in zijn woning werd aangetroffen, is door geweld om het leven gebracht.

Dit is de uitkomst van het sectierapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Op het lichaam van het slachtoffer werd woensdagmiddag sectie verricht.

Melding

Agenten troffen die nacht, na een melding, het levenloze lichaam van de man in een woning aan de F. Domela Nieuwenhuisstraat in Harlingen aan. Omdat zij de omstandigheden verdacht vonden, werden in en bij de woning twee mannen uit Harlingen (36 en 49 jaar) en een 52-jarige vrouw uit Makkum aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. De omgeving van woning werd afgezet, zodat zoveel mogelijk sporen op de plaats van het delict konden worden veiliggesteld.

Onderzoek

Twintig tactische en technische rechercheurs van de politie en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn bezig met het onderzoek. In de woning werd een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Daarnaast werd door agenten een buurtonderzoek gehouden. Ook werden diverse getuigen gehoord. De drie aangehouden verdachten zitten nog steeds vast. Zij zijn en worden door de recherche gehoord. Het drietal wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan