FRYSLÂN- De harde wind van vandaag heeft op diverse plaatsen in de provincie schade veroorzaakt. Onder meer in Sneek, Leeuwarden, Workum, Hurdegaryp en Katlijk moest de brandweer in actie komen.

In de vroege ochtend waaide er in Sneek een boom om. Deze viel op het spoor, met uitval van treinen en vertraging tot gevolg. De brandweer is uiteindelijk ter plaatse gekomen om de boom van het spoor te halen.

Op de Oostergrachtswal in Leeuwarden moest een pijp vast worden gemaakt. Omstreeks kwart voor zeven moest de Leeuwarder brandweer nogmaals in actie komen. In de Frans Halsstraat was een antenne los geraakt van het dak. Met behulp van de hoogwerker is het loshangende object verwijdert.

De brandweer van Gytsjerk werd iets voor half zes opgeroepen om naar de Gealekamp te gaan. Er was een boom omgewaaid en een beetje over de openbare weg terecht gekomen. De brandweer had de boom snel opgeruimd, waarna ze zeer vlot weer retour konden naar de kazerne.

Iets na zeven uur werd de brandweer van Nieuwehorne naar de W A Nijenhuisweg in Katlijk gestuurd. Hier was een klein boompje de weg op gewaaid. De brandweerlieden hebben de weg weer vrij gemaakt.

Op het Sud in Workum werd aan het eind van de middag ook stormschade gemeld. Het is ons niet bekend wat hier aan de hand was.

Redactie