Grote zoektocht naar vermiste man op Schiermonnikoog

SCHIERMONNIKOOG/LAUWERSOOG – De hulpdiensten werden donderdagavond omstreeks 10 uur gealarmeerd voor een vermiste 80 jarige man op het eiland. Er werd groot ingezet door de diverse hulpdiensten.

Er werd door de Meldkamer Noord Nederland een burgernet bericht uitgestuurd waarin werd opgeroepen om naar de meneer uit te kijken. Daarnaast werden ook de brandweer, sigmateam en andere hulpverleners van het eiland gealarmeerd.

Naast de hulpdiensten op het eiland werd ook het Noodhulpteam van het rode kruis gealarmeerd. dit om voldoende personeel beschikbaar te hebben want het was niet bekend hoe lang de zoektocht naar de vermiste man zou duren. Het noodhulpteam verzamelde in Dokkum waarvandaan ze vervolgens met spoed naar Lauwersoog vertrokken. Ook kwam de SAR helikopter van de Kustwacht helpen bij de zoektocht.

Om alles in goede banen te leiden werd er uiteindelijk opgeschaald naar Grip 1. Rond 00.30 uur kwam het verlossende woord dat de man in goede gezondheid was aangetroffen. Hierop keerde de hulpdiensten weer huiswaarts

Kornelis Atema