APPELSCHA – De politie is maandagavond en– nacht enkele uren zoet geweest met een stier die was losgebroken van een boerenerf in Appelscha. Het dier had zich verschanst in het bos tussen de N381 en de ‘Oude Willem’.

De politie had het gebied gemarkeerd en in het bos was een team van specialisten actief om het beest van enkele honderden kilo’s te lokaliseren. Om hun hierbij te assisteren, is er even voor half twaalf een politiehelikopter opgestegen vanaf Schiphol. Met behulp van warmtebeeldcamera’s heeft deze de stier uiteindelijk kunnen vinden.

Met behulp van een zoeklicht hebben de agenten vanuit de helikopter aangewezen waar het beest zich had verschanst. Een hondengeleider van de politie heeft vervolgens met een speciaal wapen het beest afgeschoten, hierdoor was het grootste gevaar geweken.

Verkeer op de N381 heeft eveneens flink last gehad van het voorval. Hoewel de voertuigen rustig konden passeren, moesten ze wel rustig aan rijden. Dit voor het geval dat de stier wederom de weg over zou steken.

https://www.youtube.com/watch?v=hNVVsYd3giM&feature=youtu.be