KOLLUM/DOKKUM – Voor de politie en de brandweer uit Dokkum begon de zondagmorgen met een flinke zoektocht naar een brandend voertuig. De meldkamer had als adres de noordelijke rondweg van Dokkum doorgekregen, uiteindelijk bleek het op de Lauwersmeerweg – N358 bij Kollum te zijn.

De melding van de brand kwam rond half negen binnen, waarna de politie en de vrijwillige brandweer van Dokkum op pad gingen. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was waar de brand zich bevond, werd een flinke zoekslag door Dokkum gemaakt. Toen het brandende voertuig niet werd gevonden, werd nogmaals contact met de meldkamer opgenomen. Na overleg werd duidelijk dat de brand ter hoogte van Kollum was. Tussen de afslagen Allemawei en de Walddyk was de cabine van een trekker, met daarachter een zoutstrooier, in brand gevlogen.

Omdat de bestuurder van de trekker de deur van de brandende cabine dicht had gedaan, kwam er nauwelijks zuurstof in de cabine. Hiermee werd voorkomen dat de trekker volledig in vlammen op ging. Na aankomst van de hulpdiensten was de brand snel geblust. Nadat de brand geheel geblust was, werd het voertuig door een andere trekker van de weg gehaald en in eerste instantie naar een veilige plaats gebracht.

De politie heeft ten tijde van de brand het verkeer in goede banen geleid.

Ate Atema