AMELAND – Ook maandag is opnieuw gezocht naar de sinds de late zaterdagavond vermiste zwemster van 14 jaar oud.

Het meisje van 14 was samen met haar zusje in de zee in de problemen gekomen, haar vader schoot te hulp. Het 14-jarige meisje is op dit moment nog steeds vermist. De laatste informatie staat onderin dit artikel.

Het kustwachtcentrum kreeg zaterdagavond om half elf een melding dat er drie zwemmers in de problemen waren geraakt. Dit was bij het strand ten noorden van Buren. Direct werd er door KNRM, brandweer en andere hulpdiensten een zoek- en reddingsactie opgestart. Ook de ingevlogen waddenhelikopter hielp met zoeken. De officier van dienst brandweer werd vanaf de vaste wal per boot naar het eiland gebracht.

Twee van de drie zwemmers werden al snel gevonden en gered. De zoekactie naar een 14-jarig meisje ging vervolgens door, hiervoor werden vijf reddingsboten van de KNRM en een Search And Rescue-helikopter ingezet. Vanaf het strand werd ook door eilandbewoners, politie en brandweer gezocht.

Rond drie uur in de nacht werd de zoekactie tijdelijk gestaakt om bij daglicht verder te gaan. Sinds half vijf zondagochtend is de zoekactie weer in volle gang. Er wordt met meerdere eenheden gezocht, zowel op het water, als op het strand, in de duinen en de verdere omgeving op het eiland. Meerdere eenheden van de politie en andere hulpdiensten zijn hierbij betrokken. Wederom worden er reddingsboten ingezet en ook wordt er gebruik gemaakt van een vliegtuig van de kustwacht.

Maandagmorgen is opnieuw gezocht. Met de zelfde hulpdiensten als gisteren. Daarbij hebben zich twintig kotters gevoegd die sinds maandagmorgen vroeg systematisch op zee aan het zoeken zijn. In de loop van de dag zal ook weer vanuit de lucht gezocht worden, met vliegtuig, heli en gemotoriseerde paragliders. Er zijn veel instanties betrokken bij deze zoekactie, zoals KNRM, Kustwacht, gemeente Ameland, SAR-team Nederland, Landelijke Eenheid politie, de schippers van de kotters en vele vrijwilligers. De zoekactie vindt plaats onder regie van de politie Noord-Nederland.

Op dit moment wordt er nog steeds gezocht naar het vermiste 14-jarige meisje. Zodra er meer bekend is, zullen wij dit artikel bijwerken.

Redactie