WADDENZEE/NOORDZEE – Op de Waddenzee en de Noordzee tussen Vlieland, Terschelling en Harlingen werd zaterdag gezocht naar een vermist bemanningslid die mogelijk overboord was gevallen van een vissersschip.

Volgens de berichten van de Kustwacht was de man voor het laatst rond 05:00 uur gezien op de kotter nabij de Stortemelk bij Vlieland. De man droeg op dat moment geen overlevingspak of reddingsvest. Pas in Harlingen kwamen de overige bemanningsleden er achter dat de man niet meer aanwezig was op het schip.

Daarom startte de Kustwacht een grote zoekactie op en zijn onder andere KNRM-stations uit Harlingen, Vlieland en Terschelling aan het zoeken. Ook zochten meerdere helikopters mee.

Update 11:20 uur
Reddingboten hebben verschillende zoekslagen gemaakt, maar nog niets aangetroffen. Men krijgt assistentie vanuit de lucht van een kustwachtvliegtuig en twee helikopters. Tevens zijn zojuist meer reddingboten gealarmeerd. Ook particulieren helpen mee met de zoektocht.

Update 13:40 uur
De zoekactie naar het vermiste bemanningslid op de Noord- en Waddenzee is gestopt. De hulpdiensten heeft na het maken van verschillende zoekslagen niets aangetroffen en gezien de omstandigheden is de kans klein dat het slachtoffer levend wordt aangetroffen.

Update paaszondag
Zondag ontving de politie een tip dat de visser mogelijk in België was. Deze informatie kwam een dermate betrouwbare bron dat de politie hier ook vanuit gaat en dat de visser dus in leven blijkt te zijn. Hoe de visser dit voor elkaar heeft gekregen, wordt nog onderzocht, maar hij heeft zich aan boord verstopt.

112Fryslan