BURGUM – Zondagmiddag is na een zoekactie nabij het Burgumer Mar het levenloze lichaam van een man gevonden.

Rond 14:00 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon te water op de Burgumer Mar. Twee ambulances, brandweer Burgum met een oppervlakte reddingsteam en de duikers van brandweer Leeuwarden kwamen ter plaatse. De hulpdiensten verzamelden zich bij Jachthaven Zwartkruis Noardburgum waar ook de traumahelikopter landde.

Met de brandweerboot van Burgum werden de duikers, het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team naar de plaats van het incident gebracht. Omdat één boot te weinig was werden ook particuliere bootjes gebruikt om hulpverleners op de juiste plaats te krijgen. Zo werden de duikers van brandweer Heerenveen met een particulier bootje naar de plaats incident gebracht. Later kwam brandweer Sneek met duikers en boot ter plaatse. Een man met een hond ging met de Sneker duikers mee om te helpen bij de zoektocht.

Ondanks de enorme inzet van hulpdiensten kon de man niet meer gered worden. Rond 16:00 werd het levenloze lichaam van de man gevonden en naar de verzamelplaats gebracht. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, mogelijk is hij van een boot afgesprongen toen zijn hondje te water raakte.

Video: Klaas Jan Mollema
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mzMVn9rGQb4[/youtube]

112Fryslan