LEMMER – Vrijdagavond kwam er rond 18:00 uur een melding binnen van schip in nood bij de KNRM. Een opvarende van een vrachtschip heeft een vrouw horen schreeuwen. Het vrachtschip heeft nog een poging gedaan om terug te varen en hulp te bieden, maar verloor het contact.

Verschillende boten van de KNRM uit Urk en Lemmer en helikopters van de kustwacht en politie werden naar het gebied gestuurd en zijn een zoekactie gestart. Hierbij kregen ze hulp van crewtenders van een windmolenpark. Al snel werden er diverse wrakstukken gevonden. Rond 20:00 werd het gezonken wrak aangetroffen, maar helaas geen van de opvarenden in de buurt. Rond 21:00 uur werd de zoekactie gestaakt, omdat de overlevingskans van de opvarenden nihil was geworden.

Zaterdagochtend zijn de hulpdiensten weer begonnen met zoeken naar de opvarenden, maar ook nu werd er niemand aangetroffen. Rond 14:00 uur is het wrak succesvol geborgen. In het wrak is niemand aangetroffen. Verschillende politie auto’s zijn ingezet om vanaf de kant mee te zoeken, maar konden alleen de brokstukken bergen die aanspoelden. De komende dagen zullen sonarboten en gespecialiseerde duikteams blijven zoeken naar de opvarenden. De politie meld dat de boot in aanvaring is geweest met een ander schip. De opvarenden betreffen de eigenaar van de boot en een kennis.

Bauke van der Veen