NIJEGA – Donderdagavond vanaf ongeveer kwart over zeven heeft de politie in samenwerking met andere instanties een grote controle gehouden op de N31.

De controle vond plaats op de Waldwei bij het parkeerterrein de Stienkamp. Via een fuiksysteem werd al het verkeer omgeleid naar het parkeerterrein. Daar werd het vrachtverkeer gescheiden van het overige verkeer. Vervolgens werd gecontroleerd op het Voertuigreglement, Wegenverkeerswet en andere wettelijke voorschriften.

De Friese politie werkte hierbij samen met onder andere het Korps Landelijke Politiediensten, Belastingdienst, Douane, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland. In totaal hebben circa 75 medewerkers van de diverse diensten aan de controle deelgenomen.

Resultaten De processen-verbaal waren zeer uiteenlopend: technische gebreken, bescheiden die niet in orde waren en het niet voldoen aan belastingregels.

De meeste bekeuringen waren voor snelheid, bijna 130. In drie gevallen werd naast een bekeuring ook het rijbewijs ingevorderd nadat meer dan 50 km/u te hard was gereden. Een 34-jarige automobilist uit Leeuwarden werd betrapt met een snelheid van 154 km/u. Een 29-jarige bestuurder van een personenauto uit Appelscha reed 156 km/u. Een 27-jarige man uit Drachten maakte het ‘t bontst. Hij reed met een personenauto met aanhangwagen 159 km/u. Op de Waldwei is slechts 100 km/u toegestaan.

Bij de technische gebreken was het vooral de verlichting, die niet deugde. Bij de papieren ging het om rij- en kentekenbewijzen die ontbraken.

112Fryslan

})