PINGJUM – Aan de Kleine Huisterweg heeft zondagavond een grote uitslaande brand gewoed in een complex van drie loodsen.

De brand ontstond even voor half acht, waarna de brandweer direct opschaalde naar middelbrand en kort daarna grote brand. Brandweerkorpsen uit Witmarsum, Harlingen en Bolsward zijn met drie tankautospuiten, twee hoogwerkers en een grootwatertransport ter plaatse om het vuur te bestrijden. Later is er nog een tweede grootwatertransport ter plaatse gekomen vanuit Joure om ook vanaf een andere sloot water naar het vuur te leiden.

De brand sloeg al snel over naar een tweede loods. De brandweerlieden proberen het nabijgelegen woonhuis te behouden. Mogelijk is er asbest vrijgekomen bij de brand, dit wordt nog onderzocht.

De brand brak uit in de middelste loods in een complex van drie loodsen, waarbij in één van de loodsen een caravanstalling is gevestigd. Een grote hobbyloods kan als verloren worden beschouwd, evenals een aanpandig appartement. Een andere loods met opslag liep rook- en waterschade op. Het woonhuis is behouden gebleven. In de loods die door de brand verwoest is, lagen diverse spullen opgeslagen. Zo waren er onder andere antieke motoren, auto’s en hout opgeslagen.

Laatste 4 foto’s: Fotografie Sneek

redactie nw

})