Grote uitslaande brand

OOSTERWOLDE – Zondagmorgen om 08.45 uur werd er een brand gemeld bij een agrarisch bedrijf aan de Prandingaweg.

Door de brandweer werd al snel opgeschaald naar middelbrand waardoor ook de korpsen van Appelscha, Oldeberkoop en Drachten werden gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer bleek er uit de woonboerderij veel rookontwikkeling te zijn. In de woning zou mogelijk onder de pannen een rietgedekte dak zich bevinden. Om 09.30 uur werd er grote brand gegeven waardoor ook de korpsen van Haulerwijk en Assen ter plaatse kwamen. Om omstreeks 10.50 uur waren ook de eerste vlammen aan de buitenkant te zien. De brandweer was toen al geruime tijd bezig geweest om spullen uit de woning te halen. Enkele ogenblikken later werd er opgeschaald naar Grip 1. Hierop werd de commandobak van de Asser brandweer ter assistentie gevraagd.

Het achterste gedeelte van de boerderij stortte gedurende de ochtend in. De brandweer was nog geruime tijd bezig met blussen.
Over de oorzaak is nog geen duidelijkheid. De persvoorlichter meldt dat de brand vermoedelijk is ontstaan na het gebruik van een warmte-element om waterleidingen te ontdooien.

tekst [url]www.compactmedia.nl[/url]
foto’s E.Faber, P.Koene , H. Huizinga & Fam.Pottjewijd

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan