BLIJE – Zondagochtend woedde er een grote uitslaande brand in een woonboerderij en aangrenzende loods aan de Ljouwerterdyk N357.

De eerste melding kwam rond kwart voor 4 binnen door een achterbuurman die vlammen zag komen uit de boerderij. Bij aankomst van de brandweer van Ferwert werd er al snel opgeschaald naar “middelbrand”, waarna de korpsen van Ternaard, Dokkum en Hallum assistentie kwamen verlenen.

Vanwege de omvang van de brand en het gebrek aan bluswater werd er al snel opgeschaald naar “grote brand” ( grip 1 ) waarop korpsen van Drachten en Burgum ter plaatse kwamen met grootwatertransport.

De rook was in de wijde omgeving zichtbaar en trok door de wind richting Dokkum. De kop-hals-rompboerderij woonboerderij en de naastliggende loods werden volledig in de as gelegd en kunnen als verloren worden beschouwd.

Vanwege de vrijgekomen asbestdeeltjes werd de weg in beide richtingen afgezet voor het verkeer. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Dit zal onderzocht worden door de technische recherche.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5HydBipoWTQ[/youtube]

112Fryslan