GORREDIJK – Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een containeropslag aan de Tolhusleane verwoest. Duizenden kliko containers gingen hierbij verloren.

Omstreeks twintig voor één in de nacht naar zondag werd de brandweer gealarmeerd voor een containerbrand. Ter plaatse bleken duizenden vuilniscontainers in de brand te staan.

Vanwege de enorme vuurzee en de nabijheid van meerdere bedrijfspanden, werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand. Hierop kwamen diverse korpsen uit de omgeving ter plaatse om de vuurzee te bestrijden. Even na twee uur werd er opgeschaald naar ‘Grip 1’. Dit vanwege de enorme rookwolk die bij de brand vrijkwam en over Gorredijk trok. Ook werd er een NL-alert uitgestuurd naar mensen in de omgeving.

Drie huizen stonden in de rook, deze bewoners moesten tijdelijk hun woning verlaten. De brandweer gaat er vanuit dat de bewoners in de loop van de ochtend weer terug mogen naar hun woning.  Na enige tijd kon het sein brandmeester worden gegeven. Door snel optreden konden de nabijgelegen panden worden behouden.

De toedracht van de brand is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Eerder op de zaterdagavond stond ook al een container in brand elders in het dorp. Niemand raakte gewond bij de brand.

Stefan Postema