TWIJZEL – In een schuur aan de Wedzebuorren heeft woensdagavond een grote uitslaande brand gewoed. De schuur is volledig door de vlammen verwoest.

De melding van de brand kwam omstreeks kwart over tien binnen, waarna er snel opgeschaald werd naar zeer grote brand. Brandweerkorpsen uit Buitenpost, Drogeham, De Westereen, Burgum en Drachten kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Een persoon is door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een aantal paarden en honden die nog in de schuur aanwezig waren, konden tijdig worden gered.

Tijdens de brand werden knallen gehoord, deze werden volgens de brandweer veroorzaakt door verfblikken in de schuur. Rond kwart over elf kon het sein brandmeester worden gegeven. Hoewel de schuur volledig verloren ging, heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de vlammen oversloegen naar naastgelegen panden.

De brandweerlieden zijn een groot deel van de nacht nog bezig geweest met het nablussen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk en zal worden onderzocht. Stichting Salvage zal de eigenaar bijstaan in de afhandeling van de schade.

})