LEEUWARDEN – Bij een zonnestudio aan het Gouverneursplein is woensdagochtend enorme schade ontstaan na een plofkraak op een pinautomaat.

De plofkraak vond even na vier uur plaats met een forse explosie. De knal was in een groot deel van de stad te horen. Diverse ramen in de omgeving zijn gesprongen door de knal. De plofkraak werd gepleegd op een pinautomaat die zich in de zonnestudio bevond. Volgens de politie is het nog onduidelijk of de verdachten buit hebben gemaakt. Er is op dit moment nog niemand aangehouden.

De omgeving is ruim afgezet door de politie in afwachting van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) van defensie. Ook de brandweer is ter plaatse. Later in de ochtend zal er sporenonderzoek plaatsvinden. De politie vraagt mensen met informatie en camerabeelden van het incident zich te melden via telefoonnummer o900-8844.

Bij daglicht is de schade goed zichtbaar. Op diverse plekken zijn ramen gesneuveld en ligt de grond vol met glas. De pui van de zonnestudio is compleet weggeblazen door de explosie. De omgeving is inmiddels afgezet met hekken voor het politieonderzoek.

R. Kiestra