BAKKEVEEN – Een pinautomaat aan de Duerswâldmer Wei heeft in de nacht van maandag op dinsdag veel schade opgelopen door een plofkraak.

De pinautomaat die zich in een muur van een supermarkt bevond, is volledig verwoest. Brokstukken lagen verspreid over de grond. Omwonenden hoorden rond drie uur vannacht een luide knal en hebben de politie ingeschakeld. De verdachten zijn vervolgens in een donkerkleurige auto gevlucht in de richting van Haulerwijk.

Omdat er nog explosieven in de geldautomaat zaten, heeft de politie  uit voorzorg tien woningen ontruimd en is de explosieven  opruimingsdienst ingeschakeld. Deze heeft de explosieven op een veilige plaats tot ontploffing gebracht. Vanwege de aanwezigheid van de explosieven is opgeschaald naar GRIP 1. Bij de zoektocht naar de daders is ook een politiehelikopter ingezet, maar zonder resultaat. Bij de plofkraak zijn geen gewonden gevallen. Er is niet bekend wat er buit is gemaakt.

De plofkraak was de tweede in 24-uur tijd in Friesland. Zondagnacht was er een mislukte plofkraak in Haulerwijk, ook hier zijn de daders ontkomen en werd er opgeschaald naar GRIP 1. Daar moesten twintig omwonenden hun huis verlaten omdat daar explosieven achter waren gebleven.

Foto’s : 112drachten.nl

Redactie