LEEUWARDEN – Een verwarde man is zondagavond door de hulpdiensten uit het water gered aan de Hoekstersingel na een uitgebreide reddingsactie.

Rond tien uur werden brandweer en ambulance gealarmeerd voor een persoon te water. Politie, ambulance en diverse brandweerwagens gingen met spoed ter plaatse. Onder andere duikers, oppervlakte redders en een hulpverleningsvoertuig met kraan werden ingezet. Een verwarde man was aan het zwemmen in de koude stadsgracht en wou er niet uitkomen. Aan zijn geschreeuw was duidelijk te horen dat de man verward was.

Medewerkers van rondvaart Leeuwarden hadden gemerkt dat er een grote inzet van de hulpdiensten was en waren snel aanwezig om hulp te bieden. Ambulancepersoneel, agenten, duikers en oppervlakte redders ging aan boord van een grote praam van de rondvaart en konden op de manier bij de man komen, de praam werd bestuurd door een medewerker van de rondvaart. Enkele agenten gingen met een tweede bootje mee.

Ondertussen gingen de vrijwilligers van Post Noord met hun tankautospuit naar de hoofdpost om een brandweerbootje op te halen. Terwijl hulpverleners met de praam probeerden de man uit het water te halen, werd het brandweerbootje gereed gemaakt om met de HV kraan het water in te takelen. Agenten slaagden er echter ondertussen in om de man uit het water te trekken. De man is door ambulancepersoneel geholpen en met spoed per ambulance naar het MCL ziekenhuis gebracht.

Voordat de man te water raakte zou hij al verward gedrag vertoond hebben op de Voorstreek en bij de New York Pizza naar binnen zijn gerend waar hij verward en agressief overkwam.

})