WESTERGEEST – Op de Trekwei – N910 ter hoogte van de Kalkhúsbrêge is zaterdagmorgen door een verkeersongeval een grote ravage ontstaan.

Een automobilist reed omstreeks 08:00 uur over de Trekwei en botste met zijn auto tegen een dukdalf, een grote houten paal langs de weg. Door de klap schoot de paal uit de grond en kwam de auto tientallen meters verderop tot stilstand.

De brokstukken lagen verspreid over zowel de weg als het naastgelegen woonerf. Ook liepen geparkeerde auto’s op het woonerf schade op, doordat er accuzuur op de voertuigen was gekomen.

Door de klap werden de bewoner gewekt en hebben vervolgens direct hulp verleend. In de tussentijd werden de hulpdiensten gewaarschuwd en die waren snel ter plaatse om de hulp over te nemen.

De automobilist werd door ambulancepersoneel onderzocht en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft bij de bestuurder nog een blaastest afgenomen, waarbij de bestuurder een F-indicatie blies. Wat inhoudt dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde.

Verkeersongevallenanalisten van de politie hebben een onderzoek ingesteld na de toedracht van het ongeluk. Vanwege de grote ravage was de weg geheel afgesloten en werd het verkeer via het dorp omgeleid.

Ate Atema