HARLINGEN – De veiligheidsregio kijkt tevreden terug het verloop van een grote rampenoefening afgelopen maandagavond op de Waddenzee met de KNRM. Er werd geoefend in verband met de komende Tall Ships Races die op 3 juli de havenstad bezoeken.

De schepen die de haven van Harlingen bezoeken zijn groter dan normaal en dan is het handig om alvast geoefend te hebben. Het scenario was dat een tallship aan de grond was gelopen net buiten de haven. Hierbij raakten een aantal mensen van boord en die moesten naar de wal.

Er komen grotere schepen naar de haven dan normaal en dan is het handig dat de verschillende diensten er op ingespeeld zijn. Hier ging het om een oefening waarbij een tall ship aan de grond gelopen was. De mensen die daarbij gewond raakten moesten zo snel mogelijk van boord.

De KNRM kreeg hierbij assistentie van de brandweer. Uiteindelijk slaagden de hulpdiensten erin om alle slachtoffers van het schip te halen. De burgemeesters van Terschelling en Harlingen en de directeur van de veiligheidsregio kijken terug op een geslaagde oefening.

Ook meevaren op een reddingboot? Zaterdag 3 mei is het de Nationale Reddingbootdag! Kijk voor meer informatie op [url=http://www.knrm.nl/service/agenda/?contentID=69ACAEAD]KNRM.nl[/url].

112Fryslan