LEEUWARDEN – Op de Centrale heeft maandagavond een schietincident plaatsgevonden. Na het incident werd een grote klopjacht opgestart om de verdachte aan te houden.

Volgens omstanders zou de man eerst een snackbar op De Centrale hebben proberen te overvallen, de politie heeft dit nog niet bevestigd. De politie meldt dat een man op De Centrale schoten zou hebben gelost, waarbij niemand gewond raakte. De verdachte ging er vervolgens vandoor. Tijdens de vlucht hebben agenten op de verdachte geschoten, waarbij hij gewond raakte aan zijn been. Op social media is een filmpje te zien van de vluchtende verdachte terwijl de politie op hem schiet.

De verdachte wist desondanks zijn verwondingen aan de agenten te ontkomen en verschanste zich in een woning in de Borneostraat. De politie heeft vervolgens de omgeving de Indische buurt en het Vliet ruim afgezet. Ondertussen werd het arrestatieteam ingeschakeld, welke met meerdere voertuigen ter plaatse kwam. Ook de politiehelikopter hing ter assistentie boven het incident.

Omstreeks tien uur heeft het arrestatieteam de verdachte overmeesterd en aangehouden. Vanwege de verwondingen van de verdachte, is hij ter plekke behandeld door ambulancepersoneel en vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Diverse locaties in de omgeving zijn afgezet vanwege onderzoek.

Redactie