LEEUWARDEN – Vanmiddag was de politie masaal ingezet voor de voetbalwedstrijd SC Cambuur tegen Go Ahead Eagles.

Vanwege de risicowedstrijd was er sinds zaterdagavond al een noodverordening van kracht in Leeuwarden. Hierdoor mocht de politie o.a. in de hele stad mensen preventief fouilleren.

Al enkele uren voor de wedstrijd op zondag middag was een groot deel van de Coopmanssstraat afgesloten, medewerkers van stadstoezicht stonden aan beide zijden van de afgezette straat. Ter hoogte van het stadion en in de omgeving hadden vele ME wagens en agenten zich verzameld. Zo was er niet alleen ME uit Friesland, maar ook uit Groningen en Drenthe en zelfs de Marechaussee met ME aanwezig.

Na afloop van de wedstrijd verzamelden vele supporters/toeschouwers zich bij de rotonde Coopmannsstraat/Archipelweg. Uit een ME wagen werd omgeroepen: Hier spreekt de politie, wil iedereen de rotonde verlaten, anders indien nodig zullen wij geweld gebruiken. Niet lang daarna werd de rotonde door de ME leeggehaald. Ook ME’ers met honden en ter paard werden ingezet.

Ondanks een aantal aanhoudingen zijn Cambuur, de gemeente Leeuwarden en de politie Fryslân tevreden over de voetbalmiddag, die ondanks de uitschakeling van de Leeuwarder voetbalclub goed verliep.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1tIC2TuPze4[/youtube]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan