LEEUWARDEN – Maandagmiddag werd de Cederstraat afgesloten door de politie.

Rond kwart voor vier meldde een inwoner uit Leeuwarden dat hij was beschoten bij zijn bedrijf aan de Adonisweg in Leeuwarden. Hierbij vielen geen gewonden. Door de aangever en getuigen werd gezien dat de schoten werden afgevoerd uit een voorbijrijdende auto van een hun bekende Leeuwarder. Na onderzoek kwam de poltie er achter dat de verdachte in Cederstraat woont.

De politie stond met vele agenten op elke hoek van de straat met kogelvrije vesten aan. Toeschouwers werden op afstand gehouden door de politie. In de Larixstraat werden automobilisten en fietsers tegengehouden tijdens de actie.

Het arrestatieteam van de politie werd ook gewaarschuwd en kwam ter plaatse. Dit team is gespecialiseerd in het oppakken van gevaarlijke personen. In een flatwoning werden twee personen aangehouden.

Door onderhandelingen konden beide heren na verloop van tijd uit het zicht aangehouden en afgevoerd worden. Het arrestatieteam hoefde uiteindelijk niet in actie te komen. Wat de aanleiding van het schietincident is, wordt momenteel onderzocht.

Video: Robin Kiestra
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wBLbxebfIXk[/youtube]

112Fryslan