Grote partij vuurwerk in beslag genomen

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagavond in een loods aan de Neptunusweg een grote partij legaal en illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Tijdens de actie werd een 59-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Agenten hadden informatie gekregen dat vanuit de loods werd gehandeld in vuurwerk. Reden voor het Regionaal Milieuteam van politie Fryslân om een nader onderzoek in te stellen. De officier van justitie gaf dinsdagmiddag toestemming om de 59-jarige eigenaar van de loods buiten heterdaad aan te houden. Dit gebeurde vervolgens dinsdagavond.

Tevens gingen de agenten naar de loods. Daar vonden ze ruim 400 kilo vuurwerk. Een deel daarvan was zwaar illegaal vuurwerk en een ander deel bestond uit legaal consumenten vuurwerk.

De hoeveelheid was achter zo groot dat de opslag aan veel voorwaarden moesten voldoen. De loods was daarvoor niet ingericht en daarom werd ook deze partij in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Heeft u informatie over (de handel in) illegaal vuurwerk, meld het dan bij de politie via 0900 – 8844 of doe dit bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan