WOLVEGA – Donderdag heeft er van 09:00 tot 15:00 uur in Wolvega een grote oefening plaats gevonden van de brandweer in het voormailig politiebureau.

Van 08:30 tot 09:00 uur vond de briefing plaats, in de kazerne die nu gebruikt word, van wat er allemaal gedaan moest worden. Op de boven verdieping wachtten op dat moment een aantal OVD’ers die in opleiding waren. Al snel is het 9 uur en vertrekken de tankautospuiten naar het oude bureau.

Ter plaatse word de eerste OVD aan het werk gezet met 4 bevelvoerders die de brandweerlieden het pand in moest sturen en waar men rekening mee moest houden. In een kantoor op de benedenverdieping was een vrij heftige brand uitgebroken nabij een aantal cellen die aanwezig waren. Ook moest men rekening houden met de aanwezigheid van minutsie en vuurwerk, waren er 2 slachtoffers en was er veel (verstikkende) rook.

Dit werd met nog 2 bevelvoerders gedaan tot het middag uur sloeg. Rond de klok van 12:00 uur vertrokken alle brandweerlieden naar de kazerne waar een warm soepje en brood met een eventueel kroketje, kaas of worst aanwezig was.

Nadat de maagvulling binnen was vertrokken de eerste lieden weer richting het bureau. Elke keer werd er opgeschaald naar het sein “middel brand”, “grote brand” en zelfs “grip 1”. Hierop kwamen er nog 2 tankautospuiten ter plaatse en ook een waterbak.

Ook de burgermeester kwam kijken hoe de oefening verliep. Ondertussen werd er ook regelmatig af en aan gereden met koffie en koek en ook was er frisdrank.


Nadat alle 6 de bevelvoerders aan de beurt zijn geweest voor de oefening zat de dag erop en keerden de lieden opnieuw terug naar de kazerne. Na het slot woord konden de vrijwilligers weer snel terug richting huis.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan