BOLSWARD – Dinsdagavond was bij de Rentex Floron een grote oefening met brandweerkorpsen uit Sudwest-Fryslân en Littenseradiel.

Korpsen uit Mantgum, Bolsward, Koudum, Makkum en Sneek waren ter plaatse en oefenden verschillende scenario’s. Brandweer Mantgum kwam als eerste ter plaatse en nam de situatie op. Binnen in het gebouw woedde een brand en bij de hoofdingang stond een auto op z’n zijkant.

De bevelvoerder van Mantgum riep de hulp in van brandweer Bolsward, die snel ter plaatse was. Daarna voerden beide korpsen een binnenaanval uit, later assisteerde brandweer Makkum hier ook bij door via een andere kant van het pand naar binnen te gaan.

De brandweer van Koudum hield zich ondertussen bezig met de beknelling bij de hoofdingang en had het slachtoffer even later bevrijd. Al met al een zeer leerzame oefenavond voor de brandweerlieden van de aanwezige korpsen.

Via deze linken, kunt u foto’s bekijken van andere 112-fotografen namelijk [url=http://www.andrew-calsbeek.nl/zeer-grote-brand-en-beknelling-bij-rentex-floron]Andrew Calsbeek[/url] en [url=https://picasaweb.google.com/106846353116564493657/GroteOefeningBolsward19April#]Hendrik Jellema[/url].

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan