HARLINGEN – Bij Visser afvalrecycling aan de Galvanistraat brak woensdagavond brand uit. Tijdens de aankomst van de tweede tankautospuit reed een medewerker die wou helpen pardoes in op een collega die geparkeerd stond.

Gelukkig betrof bovenstaande een gedeelte van de jaarlijkse peletonsoefeningen. Om geoefend te blijven oefent de brandweer iedere week. Een paar keer in het jaar worden er grote peletonsoefeningen gehouden. Hierbij worden meestal meerdere tankautospuiten van diverse korpsen ingezet.

De afgelopen weken is er door diverse korpsen geoefend. De moeilijkheidsgraad was dat er naast een grote brand in één van de loodsen, ook diverse andere zaken op het terrein afspeelden. Zo was er een ongeval met een tank waar gevaarlijke stoffen in zaten, een container stond in brand naast het eerder genoemde ongeluk en waren er in totaal negen personen die gered moesten worden, waarvan één in een grote grijperkraan zat. De aanwezige korpsen van Leeuwarden, Grou, St. Annaparochie en Menaam hadden hun handen vol aan deze incidenten.

 

redactie nw