LEEUWARDEN – Maandag tot en met donderdag werd op de Werpsterhoek een grote hulpverleningsoefening gehouden op een weg in aanbouw.

Brandweer, politie, Defensie en de veiligheidsregio Fryslan waren deelnemers aan de grootschalige hulpverleningsoefening op de toekomstige N32 Werpsterhoek. Omdat de weg nog in aanbouw is als onderdeel van De Haak was het een ideale locatie voor een oefening. Daarnaast speelde het scenario zich af op een wegdeel onder en tussen twee viaducten waardoor het incident niet vanaf een plek te overzien viel.

Er waren 16 auto’s, een busje en een vrachtwagen betrokken bij het ongeval en er waren vijf locaties. Ook dit was een lastige opgave omdat er een brandweerpeleton met vier tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig werden ingezet. Er was sprake van een grip 1 situatie grote hulpverlening. De civiele ambulances deden niet mee met deze oefening, de geneeskundige hulpverlening werd gedaan door de 43e Geneeskundige Compagnie van Defensie uit Havelte. Bij het ongeval zijn 16 mensen gewond geraakt.

Door goede samenwerking met de aannemerscombinatie de Haak Sud was de oefenlocatie vier dagen beschikbaar en kon de pers woensdagavond aanwezig zijn voor een verslag.

Video: R. Kiestra
[zideo]playzideo=6c6f71546d563974=[/zideo]

112Fryslan