MUNNEKEZIJL – Een grote loods aan de Olde Borchweg is in de nacht van maandag op dinsdag compleet verloren gegaan door een grote brand. De brandweer kon een woonhuis redden van het vuur.

De brand in de loods werd net na twee uur ontdekt, waarop er direct alarm werd geslagen. De brandweerkorps van Zoutkamp en de officier van dienst werden als eerste naar het brandadres gestuurd. Binnen een minuut werd er al opgeschaald naar het sein ‘grote brand’ en werden zowel het grootwatertransport van Zuidhorn als de blusploegen van Grijpskerk en Kollum opgeroepen. Tevens werd er vanuit Dokkum nog een hoogwerker meegestuurd.

De brandweerkorpsen waren vlot ter plaatse en zagen bij aankomst al de enorme gloed van de vuurzee. De brandweer zette direct vanaf een aantal hoeken een buitenaanval op om de blussing in te zetten. Om voldoende water te verkrijgen, werd er vanuit Groningen-stad een extra groot watertransport opgeroepen en werd er tevens opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ om nog een extra blusvoertuig van Buitenpost ter plaatse te krijgen.

Met man en macht heeft de brandweer ingezet om het vuur te bedwingen om erger te voorkomen. Door de flinke brand kon de loods helaas niet gered worden. Wel kon het naastgelegen woonhuis bespaard blijven door de brandweer. Bij de brand raakte niemand gewond, maar vermoedelijk is er wel asbest vrijgekomen.

Ten tijde van de brand was de Olde Borchweg geheel afgesloten en moest het enkele verkeer dat voorbij kwam door de politie omgeleid worden.

Foto’s 1 t/m 5: NieuwsuitKollum

Ate Atema