LEEUWARDEN – De brandweer van Leeuwarden en Marssum, ambulance en de politie rukten vanmiddag, een paar minuten voor 4 allemaal uit voor een ongeval op de Harlingerstraatweg.

Als de ambulance zeer snel op de Harlingerstraatweg is, moet die omrijden via Marssum, omdat de auto op de andere weghelft staat. Ook de politie staat te twijfelen waar het is en blijven even op de kruising staan van de Harlingerstraatweg en de Slauerhoffweg, maar rijden dan snel door na Marssum, omdat er een auto over de kop zou zijn geslagen.

Als de ambulance via de ventweg bij het ongeval aankomt, blijkt dat de vrouw gewoon op de busbaan naast haar auto staat en niks heeft. Hierop annuleren ze de brandweer. De brandweer van Marssum komt echter nog wel langsrijden, maar kon direct doorrijden.

De politie kwam met 2 auto’s en een motor ter plaatse en sluitte de rechterbaan af, omdat de Renault Kangoo in de slip was geraakt in de scherpe bocht richting Leeuwarden en daarbij in slip is geraakt en rechts over een paaltje en een heg geschoten, en tot stilstand gekomen. De vrouw is daarna uitgestapt en markeerde niks. Theo Faber heeft het voertuig afgesleept.

Foto’s Wouter Titsing, Edwin Brandsma

112Fryslan