Grote inzet voor mogelijke fietser te water na aanrijding

EASTERMAR – De hulpdiensten rukten vrijdagavond groot uit voor een fietser die mogelijk te water was geraakt na een aanrijding op de Skulenboargerwei.

Iets na half negen werden onder andere duikers en oppervlakte redders van de brandweer gealarmeerd voor een melding van een persoon te water. De bestuurder van een busje gaf aan dat de fietser niet voorzien was van goed werkende verlichting, waardoor zij met elkaar in botsing zijn gekomen. Omdat de fietser mogelijk in het water geraakt was door de aanrijding, werd er een zoekactie gestart door de hulpdiensten. Brandweer en politie zochten gezamenlijk in de omgeving naar een spoor van de fietser.

Ook werd er een burgernet actie gestart omdat de fietser mogelijk doorgefietst was na de aanrijding. In de burgernet actie werd gevraagd of de fietser die mogelijk was aangereden, zich wilde melden bij de politie. Bij de zoekactie is de fietser niet gevonden. Na enige tijd werd de zoekactie gestaakt. Toch is de politie op zoek naar deze fietser die betrokken is geweest bij de aanrijding op de Skulenboargerwei te Eastermar. Mocht u deze fietser zijn geweest, kunt u bellen naar 0900-8844.

Het busje kwam na de aanrijding in een greppel tegen een boom tot stilstand. Tijdens de afhandeling van het incident was de weg afgesloten. Het is bij ons niet bekend of de bestuurder van het busje gewond is geraakt.

Ate Atema