LEEUWARDEN – Woensdagmiddag werd melding gedaan van een steekincident op de Wirdumerdijk, in het ziekenhuis werd het “slachtoffer” aangehouden na het doen van een valse melding.

Veel politiewagens, motoragenten en bikers kwamen ter plaatse op de Wirdumerdijk, omdat er een man zou zijn neergestoken. Ook twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan het slachtoffer. De man werd met spoed per ambulance naar het MCL gebracht voor onderzoek en behandeling.

Na onderzoek in het ziekenhuis werd duidelijk dat de man slechts licht gewond was. De man verklaarde tegenover de politie dat hij in de McDonald’s zou zijn gestoken. Uit onderzoek kwam naar voren dat deze verklaring niet correct was. De man werd in het MCL behandeld voor zijn minimale verwondingen en vervolgens daarop als verdachte aangehouden van het doen van een valse melding. De man werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verder onderzoek.

De afgelopen weken heeft de 18-jarige Leeuwarder ten minste twee maal een dergelijke melding gedaan, waarop ook met spoed gereageerd werd door de hulpdiensten.