LEEUWARDEN – Vanmorgen is er groot uitgerukt voor een auto te water. Politie, brandweer, ambulance en de Traumaheli werden hierbij gealameerd.

Om 9.40 worden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water in de Annie Westlandstraat. Hierop komen vele hulpdiensten met spoed ter plaatse.

De brandweerduikers gaan direkt na aankomst het water in om te kijken of er nog slachtoffers in de auto zitten, omdat onbekend is waneer de auto te water is geraakt. Al snel blijkt dat er geen slachtoffers meer in de auto zitten.

De brandweer kwam met 3 voertuigen ter plaatse, waaronder de Water Ongevallenwagen (WO), het HulpVerleningsvoertuig (HV) en de vrijwilligers met de Tankautospuit (TS2). Verder kwamen er 3 ambulances ter plaatse. De politie kwam met een auto en de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA). De Traumaheli is geannuleerd toen duidelijk was dat er geen slachtoffers meer in het voertuig zaten.Een duiker van de brandweer heeft een kabel van aan de auto vast gemaakt en zodoende kon de berger het voertuig uit het water halen.

112Fryslan