TERSCHELLING – Vrijdag werd er door brandweer, politie, ambulance en defensie een grote hulpverleningsoefening gedaan op het eiland.

Scenario
Tijdens Oerol is brand uitgebroken in het natuurgebied. De korpsen krijgen deze brand niet onder controle waarbij in de ochtend ondersteuning van defensie word gevraagd. Deze komt ter plaatse met een Chinook met een Bambi bucket. Hun kunnen met deze zak 10000 liter water per keer droppen. Het water voor deze oefening werd uit het duinmeertje van Hee gehaald met de helikopter.

Omdat het vuur een camping bedreigt moet deze worden ontruimd. Op deze camping staan over de 80 studenten van de opleiding integrale veiligheidskunde van NHL Stenden. Bij de ontruiming van de camping zijn meerdere gewonden gevallen. Deze worden opgevangen door het Sigma team van Terschelling.

Na ongeveer twee uren was de veld oefening afgelopen.

Deelnemers
Ruim 150 figuranten, brandweer en ambulance personeel deden mee aan deze oefening. Ook ruim 80 studenten van de opleiding Integrale veiligheidskunde deden hieraan mee. Het Lotusteam zorgde voor het nabootsen van de levensechte verwondingen.

Stefan Postema