Grote brandweerinzet bij auto in vaart

OUDESCHOOT – Een auto is vrijdagavond door onbekende oorzaak ondersteboven in het ijskoude water langs de Schoterlandseweg in Oudeschoot terecht gekomen.

Direct na de melding werd er groot ingezet. Naast de brandweer van Heerenveen kwamen de oppervlakteredders vanuit Wolvega en de duikers vanuit Leeuwarden ter plaatse. Een opgeroepen hulpverleningsvoertuig uit Drachten hoefde niet meer ter plaatse te komen. Bij aankomst van de brandweer waren de inzittenden al uit het voertuig gekomen. Door de oppervlakteredders van brandweer Wolvega is het voertuig gecontroleerd op eventuele achtergebleven inzittenden. Hiervan was geen sprake.

De toestand van de inzittenden is niet bekend. Ze zijn opgevangen door het ambulancepersoneel. Uit voorzorg is ook een traumahelikopter ter plaatse opgeroepen. Deze kreeg, toen hij boven het incident hing, te horen dat diens hulp niet meer nodig was.

De auto zal door een berger uit het ijzige water worden geholpen. Door de politie werd de N380 – Schoterlandseweg – ter hoogte van het ongeval tijdelijk afgesloten. Verkeer kon gebruik maken van het fietspad om het ongeval te passeren. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.