SINT ANNAPAROCHIE – Zaterdagmorgen om 03:45 uur kreeg de melding van een bedrijfsbrand aan de Middelweg-West, het blijkt even later te gaan om de Statenweg.

Sportcomplex de Waaie staat in brand en er word snel op geschaald naar middelbrand, de korpsen van Menaldum en Stiens komen daarop helpen met blussen. Het vuur greep razendsnel om zich heen, met als gevolg dat de bovenverdieping geheel uitbrandde.

De politie sluit brandstichting niet uit omdat er sporen van inbraak waren en er allemaal glazen en etenswaren op het net ingezaaide voetbalveld lagen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wGB1MRFs46c&fmt=18
[youtube]

Vier aanhoudingen inbraak sportcomplex

Sint Annaparochie, 16-06-2009 • De politie heeft vier verdachten aangehouden op verdenking van de inbraak in de sportkantine van sportcomplex de Waai aan de Statenweg die in de vroege morgen van zaterdag 6 juni plaatsvond.


De vier verdachten, een 27-, 19- en 18-jarige man uit Sint Annaparochie en een 21-jarige man uit Sint Jacobiparochie, werden in overleg met de Officier van Justitie buiten heterdaad aangehouden. Zij namen een laptop, een mengpaneel, bier, frisdrank en ijs mee. De politie doet nog onderzoek of er een verband is tussen de brand die het sportcomplex geheel uitbrandde en de inbraak. Eén van de vier mannen werd na verhoor heengezonden. De andere drie mannen zijn in verzekering gesteld en moeten vandaag voor de rechter-commissaris verschijnen.

112Fryslan

})