WJELSRYP – In een schuur aan het Oasterein heeft dinsdagmiddag een grote brand gewoed, in de schuur was een tractor in brand geraakt.

De brandweer uit Franeker werd rond twintig over drie opgeroepen voor de brand. De tractor brand was zo fel dat deze al snel oversloeg naar de schuur. Mede omdat naast de schuur een woonboerderij met rieten dak ligt, werd er al snel opgeschaald naar grote brand. Door het nathouden van het rieten dak kon overslag naar de woonboerderij worden voorkomen. De rook die vrijkwam bij de brand was van veraf te zien.

De tankautospuiten uit Franeker, Wommels, Menaam, Mantgum en Leeuwarden werden ingezet bij de grote brand. Daarnaast werden de hoogwerker uit Leeuwarden en het groot watertransport uit Harlingen ingezet. De schuur kan als verloren worden beschouwd, de woning kon worden behouden.

Er zijn geen personen gewond geraakt en er is geen vee betrokken geweest bij de brand. De verzorgingsgroep van brandweer Franeker heeft voor voldoende drinken gezorgd voor de hulpverleners met dit warme weer.

Ytzen Korf