Voorpagina > Grote brand verwoest loods
Brandweer Hoofd Nieuws Noord-Oost Politie

Grote brand verwoest loods

BUITENPOST – Een loods achter een woning op de hoek van de Newtonstraat en de Einsteinstraat, is donderdagavond compleet verloren gegaan door een grote felle brand.

Omstreeks kwart voor elf in de avond werd de brand ontdekt en kwam de eerste alarmering voor de brandweer van Buitenpost binnen. Al binnen enkele minuten werd er opgeschaald naar middel-brand en kort daarna ook gelijk grote-brand. De brandweerkorpsen van Kollum, De Westereen en het watertransport uit Burgum werden daarop opgeroepen om assistentie te verlenen. Ook werd vanuit Dokkum de hoogwerker meegestuurd.

Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig stond de loods van voor tot achter compleet in de brand. De brandweer startte direct met de blussing om de brand onder controle te krijgen en het vuur zo snel mogelijk de baas te zijn. Omdat de loods dicht achter een woonhuis zat, werd ook ingezet om de woning te behouden.

Ondanks dat de brandweer met man en macht het vuur bestreed, kon niet voorkomen worden dat de loods compleet verloren ging. Wel kon het woonhuis behouden blijven, maar ook dat liep schade op door de brand.

Een kraan van een lokaal bedrijf is ter plaatse gekomen en heeft de loods compleet uit elkaar gehaald, zodat de laatste vuurhaarden beter geblust konden worden.  Wat er precies allemaal in de loods stond opgeslagen is niet bekend. Bij de brand raakte gelukkig niemand gewond, maar de zal schade enorm zijn. Stichting Salvage zal de bewoners bij staan en de afhandeling van de schade verder regelen.

 

Over de fotograaf

Ate Atema