JOURE – In een hoekwoning aan de Stationsstraat is maandagavond rond kwart over elf een felle brand uitgebroken na een explosie. De politie heeft later een vrouw aangehouden vanwege de brand.

De brandweerploegen van Joure en Sint Nicolaasga gingen met spoed ter plaatse en troffen een felle uitslaande brand aan. De vlammen kwamen al uit de ramen van de benedenverdieping. Terwijl de eerste blussing werd ingezet werden de overige woningen in het blok ontruimd. Vanwege de felle brand werd er opgeschaald naar het sein grote-brand en werd de brandweer van Langweer en het een groot watertransport ter assistentie opgeroepen.

De brandweer ging in de woning op zoek naar eventuele slachtoffers maar dat werd bemoeilijkt door de vele spullen in de woning. Lange tijd was het onduidelijk of er nog mensen in de woning aanwezig waren. Er werd uiteindelijk niemand aangetroffen in de woning.

Om de warmte uit de brandende woning te krijgen werd een gat in het dak van de woning gemaakt.

Volgens de brandweer werd op de bovenverdieping een tweede brandhaard ontdekt. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De politie heeft op dinsdagochtend een 34 jarige vrouw uit Joure aangehouden op verdenking van brandstichting. Er zal door de politie nog een buurtonderzoek gedaan worden en sporenonderzoek.

Foto’s GrootdeFryskeMarren.nl Zie link voor meer foto’s

Redactie