HEERENVEEN – Zondagavond heeft er een grote brand gewoed achter een autobedrijf aan het Meer in Heerenveen.

Rond 23:30 uur rukte de brandweer uit met een tankautospuit en een hoogwerker. Bij aankomst van de eerste wagen blijkt er achter een autobedrijf een uitslaande brand te woeden. De brandweer heeft vervolgens opgeschaald naar “middelbrand”, waarop een tweede tankautospuit en een schuimbluswagen ter plaatse kwamen.

Tussen het bedrijf en de achtertuinen aan Het Meer stond een grote schuur tegen het autobedrijf aan. Deze schuur is door nog onbekende oorzaak in brand geraakt. Met de schuimbluswagen heeft de brandweer een schuimdek aangebracht over de brand, waardoor de brand zich niet verder kon uitbreiden.

Uiteindelijk is er opgeschaald naar “Grote brand”, waarna het korps van Tjalleberd ook ter plaatse kwam. Na ongeveer een half uur was de brand onder controle. Het nablussen heeft nog enige tijd geduurd. Een brandexpert van het forensisch onderzoeks team zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Video: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R_SJkARRnvg&lc=tG9hfAsbGt3odlnRjLkOpRUPuKwABCZFnKABizJqb_Y&feature=inbox[/youtube]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan