HINDELOOPEN – Een opslag loods van een agrarisch bedrijf aan de Madenlaan is maandagavond door brand verwoest.

De eerste melding van de brand kwam rond kwart voor acht bij de meldkamer binnen. Al snel bleek het om een uitslaande brand te gaan. In combinatie met de ligging en de waterwinning werd opgeschaald naar grote brand. Er was echter geen redden meer aan. De loods, bedekt met zonnepanelen, van ongeveer 20 bij 40 meter stond binnen twintig minuten van voor tot achter in de brand.

In de loods stonden voornamelijk landbouwvoertuigen en gereedschappen. Dit verklaarde ook enkele doffe knallen. Het dak van de loods bestond volledig uit zonnepanelen. Hierdoor ontstond een gif zwarte rookwolk die richting Workum trok. Inwoners van Hindeloopen e.o. werden met een NL-Alert gewaarschuwd om uit de rook te blijven. Mogelijk liggen in een groot gebied de restanten van de zonnepanelen.

De brandweer liet rond kwart over negen weten dat een een woonhuis, die voor de loods stond, behouden is gebleven. Ook een tweede schuur/loods is behouden gebleven. Voor de brandbestrijding kwamen brandweer Workum, Koudum, Bakhuizen en Parrega ter plaatse.

Redactie