HEERENVEEN – Bij PAX bouw aan de Neptunus op het industrieterrein in Heerenveen is in de nacht van maandag op dinsdag even na twaalf uur brand ontstaan in een loods. Volgens een woordvoerder van Brandweer Fryslân ging het in de loods om een brandende vrachtwagen.

De hitte in de bedrijfshal was groot, zo meldde de brandweer. Na ruim anderhalf uur was het volgens de brandweer nog altijd onduidelijk of er eventueel meerdere vuurhaarden in het pand zaten. In de hal zouden, naast de vrachtwagen, meerdere auto’s en machines staan. De brand is korte tijd uitslaand geweest, zo bevestigden agenten die als eerste ter plaatse waren en de brandweer.

Over het ontstaan van de brand is op dit moment nog niets bekend. De schade in de bedrijfshal is naar alle verwachting groot, zowel door water als door rook. Door de brandweer is voor de bestrijding van de brand opgeschaald naar het sein Grote brand, waarop meerdere blusvoertuigen en ondersteunende voertuigen ter plaatse kwamen.

Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt. Door de brandweer moest een deur worden opengebroken om toegang tot het pand te verkrijgen. Met behulp van een hoogwerker is van bovenaf water het pand in gespoten. De brand zou mogelijk zijn ontdekt door beveiligers van Trigion, die een melding kregen in het pand.

Vanwege de brand was een deel van de Uranus en de Neptunus afgesloten, zodat de brandweer veilig haar werk kon doen. Door de brandweerlieden werd onder andere uit het water naast de Uranus water gewonnen om de brand te bestrijden.