SNEEK – Een uitslaande brand heeft maandagmiddag een appartement aan de Sytsingawiersterleane volledig verwoest. Twee personen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak omstreeks half één uit in een appartement van woonzorgcentrum Nij Nazereth. De meldkamer schaalde direct op naar middelbrand en stuurde twee tankautospuiten en een hoogwerker met spoed die kant op. Omdat snel duidelijk werd dat de brand uitslaand was, werd er verder opgeschaald naar grote brand en grip-1. De brandweer van Sneek kreeg daardoor assistentie van posten IJlst, Heeg en het grootwatertransport uit Joure. Brandweer Drachten kwam met de Mobiele Commando Unit (MCU) ter plaatse om hier vanuit het incident te kunnen coördineren.

De eerste brandweerploeg is meteen naar binnen gegaan en hebben een binnenaanval uitgevoerd, daarmee kon het vuur snel onder controle worden gebracht. Bij de brand kwam forse rookontwikkeling vrij. Het pand is volledig ontruimd door de hulpdiensten. Bewoners van het pand werden opgevangen in het nabijgelegen Frittemahof.

Twee personen zijn door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd, de aard van hun verwondingen is niet bekend. Volgens omstanders is de brand begonnen in een wasdroger, maar dit heeft de brandweer nog niet kunnen bevestigen.

Foto’s 3 t/m 5 met dank aan FotografieSneek