Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Omdat er asbest vrijkwam, kregen bewoners van de aanliggende straten in de Lemmerwegwijk het advies om ramen en deuren dicht te doen en uit de buurt van de rook te blijven.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De betrekkelijk kleine werkplaats, die deels van hout was, ging in vlammen op. Door de harde wind bestond de kans dat het vuur naar het leegstaande huisje aan vaarwater De Geeuw oversloeg. De brandweer, die met groot materieel uitrukte, voorkwam dat het witte pandje ook een prooi van de vlammen werd.

Het bedrijf ligt in het gebied langs De Geeuw waar inmiddels is begonnen met de woningbouw van het wijkje Poort van Sneek, in de schaduw van de Watertoren.

De brand ging met veel zwarte rook gepaard. Zo nu en dan klonken luide knallen in het vuur, vermoedelijk door ontploffende bussen met autolak. Een uur na het eerste alarm, dat om half drie werd geslagen. hadden de brandweerlieden het vuur gedoofd.

De brand trok veel publiek. Vooral veel leerlingen van de regionale scholengemeenschap Magister Alvinus, die aan de andere zijde van De Geeuw ligt, kwamen op de spectaculaire brand af. Velen liepen zonder jas naar buiten. ,,We hadden een toets. Maar de halve klas stormde de klas uit”, vertelde een leerlinge. ,,Toen ben ik er ook maar achteraan gegaan.”.

UPDATE:

Kassa geplunderd tijdens brand in kringloopwinkel.

De hulpdiensten hadden woensdagmiddag hun handen vul met het blussen van een grote brand in een garagebedrijf aan de  IJlsterkade. Omstreeks 14.20 uur ontdekte een medewerker van het bedrijf brand in een auto, waar even daarvoor laswerkzaamheden aan waren verricht. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat het garagebedrijf en een deel van een naastgelegen kringloopwinkel verloren gingen. In verband met asbestgevaar werden een aantal omliggende straten door de politie afgesloten en aantal bedrijfspanden ontruimd. Omstreeks 15.30 uur gaf de brandweer het sein brandmeester.

Tijdens of net na de brand heeft men kans gezien om de kassa van de kringloopwinkel te plunderen. De medewerkers moesten op last van de hulpdiensten het pand snel verlaten en hadden daarbij geen tijd meer om het geld uit de kassalade te halen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 41-jarige inwoner van Sneek aangifte.

Tekst: www.leeuwardercourant.nl 

112Fryslan