DRACHTEN – Bij de Douglas aan de Zuiderbuurt is de brandweer zaterdagmiddag bezig geweest met een forse dakbrand. Er was sprake van een grote brand.

De brandweer werd rond kwart voor vier in de middag gealarmeerd voor de dakbrand. Er werden direct twee tankautospuiten en een autoladder ingezet. Rond 10 over vier werd er opgeschaald naar grote brand omdat de brandweer moeite heeft met de bestrijding van de brand. Het groot water transport en een 3e tankautospuit zijn ingezet.

Door een evenement in het centrum is het momenteel erg druk. De gemeente geeft aan dat de omgeving van het Carillon is ontruimd.

Update 16:45 De brandweer is bezig met enkele sloopwerkzaamheden op het dak van het getroffen pand om het vuur volledig uit te krijgen.

17:00 De brand is onder controle. Inmiddels is ook de rookontwikkeling tot een minimum terug gebracht. De evenementen kunnen gewoon doorgaan geeft de brandweer aan.

Tijdens de brand wilde een persoon aanwijzingen van de politie niet opvolgen. Persoon is aangehouden en proces verbaal volgt.

Later meer..

foto;s Willem Veenstra

Redactie