LEEUWARDEN – In een loods bij de Milieustraat & Overslagstation aan de Greunsweg brak woensdagavond een grote brand uit.

Een loods van 50×100 meter met daarin een grote inhoud papier stond volledig in brand. Een grote rookwolk was zichtbaar in de omgeving. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand en kwam met meerdere korpsen ter plaatse. Uiteindelijk werd er opgeschaald naar grip-1 voor een goede coördinatie. Ook werd er een NL-alert verzonden vanwege de rookontwikkeling.

De Leeuwarder brandweer kreeg assistentie van de korpsen uit Marsum, Burgum en Stiens. Meetploegen uit Sint Annaparochie en Akkrum werden gealarmeerd om te meten op gevaarlijke stoffen in de omgeving. Vanuit Harlingen en Burgum is een groot watertransport ingezet voor waterwinning. Dit gebeurde allemaal vanaf het Omrinterrein, wat aan een kanaal ligt.

De brandweer is de hele nacht bezig geweest met bluswerkzaamheden. Een kraan werd ingezet om een opening te maken in de loods en zo de bluswerkzaamheden makkelijker te maken. Even voor zes uur kon het sein brandmeester worden gegeven. Naar verwachting zal het nablussen nog uren duren.

Na zessen werd ook het NL-alert ingetrokken, omdat de rookontwikkeling sterk was afgenomen.

Tekst gaat verder onder de video

Update 12:00 uur
Het cellencomplex van het politiebureau aan de Holstmeerweg is tijdens de brand ontruimd, ze zes gevangenen zijn overgebracht naar Groningen. Het politiebureau zit nabij het afvalstation van Omrin, de rook trok dan ook over het gebouw heen. Ook de ME was opgeroepen, omdat de PI Holstmeerweg mogelijk ontruimd moest worden vanwege de rook, uiteindelijk bleek dit niet nodig,

Tekst gaat verder onder de Instagram post

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wijkagent Nico (@wijkagent_nico)

Nablussen
De brandweer is op dit moment nog steeds bezig met nablussen.

https://www.facebook.com/groups/jebenteenLiwwadderals/permalink/5540148482726089/

R. Kiestra