DOKKUM – Een grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw heeft zondagmorgen voor veel schade gezorgd. Omstreeks 05:00 uur brak de brand uit in het gebouw aan de Holwerderweg.

Direct werd er met groot materiaal uigerukt, omdat het bleek te gaan om een felle brand. Bij aankomst van de brandweer bleek de felle brand tussen de fitnessfabriek en een opslagloods te zijn. De brandweer heeft direct de blussing ingezet en met behulp van de hoogwerker werd van bovenaf de blussing gedaan. Vanwege de waterwinning heeft men vervolgens nog opgeschaald naar ‘grote-brand’ en is het groot watertransport ter plaatse gekomen.

Verschillende brandweerkorpsen, uit Dokkum, Ternaard en Burgum hebben de brand te bestreden. De brandweer is enkele uren aan het blussen geweest en omstreeks 07:00 uur kon het sein brandmeester gegeven worden.

Vanwege de brand heeft het pand veel schade opgelopen. In pand bevonden zich verschillende bedrijven, waaronder een fitnessfabriek, autorijschool, hondentrimsalon en een houtbedrijf. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet duidelijk.

© Video: Ate Atema

Ate Atema