TERSCHELLING – Donderdagavond zijn de hulpdiensten een grootschalige zoekactie gestart naar aanleiding van een vermiste zwemmer in de Noordzee in de buurt van Midsland.

De vriendin van de man meldde de vermissing toen zij zonder hem uit het water kwam. De man, een 30-jarige met groene zwembroek, zou niet uit het water gekomen zijn. De KNRM heeft meerdere boten ingezet en ook de kustwacht kwam met vliegtuigen in actie om de man te vinden. Diverse helikopters, waaronder een SAR helikopter, een NH90 van de luchtmacht en de traumaheli uit Eelde werden tevens ingezet om te zoeken naar de vermiste zwemmer.

De KNRM Reddingsboot Maria Hofker van Ameland was tijdens de zoekactie omgeslagen. Drie van de vier opvarenden raakten te water en zijn uit het water gehaald door een SAR helikopter. Zij maken het verder goed aldus de KNRM. Op het strand staan politie wagens, ambulances en andere hulpverleners paraat voor als de man gevonden wordt.

Op dit moment is de zoekactie, die rond 19:15 uur begon nog steeds gaande. Rond kwart voor 11 is de zoekactie beëindigd. Het zoekgebied is intensief afgezocht. Vanuit de lucht en op het water. De persoon is niet aangetroffen. De NH90-helikopter van Defensie maakt nog een laatste zoekslag met nachtkijkers. Deze helikopter vloog in de buurt en kon daardoor meehelpen.

Laura Conijn