MIDLUM - Op de A31 bij Midlum is vrijdagmiddag een vrachtwagen op meerdere personenwagens gebotst. De auto’s stonden te wachten voor de openstaande Koningsbrug. Vier personen zijn bij de botsing in hun wagens bekneld geraakt. Hun toestand is niet levensbedreigend.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De chauffeur van de vrachtwagen had niet in de gaten dat de auto’s op het laatste stuk waar de weg tweebaans is stil stonden of heel langzaam reden. De vrachtwagen reed bovenop de rij auto’s.

De achterste auto, die de hardste klap kreeg, was een bestelbusje met daarin twee personen. De bestuurder raakte bekneld en moest bevrijd worden door de brandweer. Hij raakte ernstig gewond. Beide inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

In de auto daarvoor zaten drie mensen, die allemaal vast kwamen te zitten. Zeker twee van hen liepen verwondingen op. Alledrie de inzittenden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De inzittenden van twee auto’s die verder naar voren stonden zijn voor zover bekend niet gewond geraakt. De chauffeur van de vrachtwagen bleef eveneens ongedeerd.Politiewoordvoerder Herman Olijerhoek spreekt van ,,een ravage”. Een aanhangwagen stond dwars over de weg en een dieselaggregaat lekte olie op het wegdek. Vier ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om te assisteren, evenals brandweerkorpsen uit Harlingen en Franeker.Verkeer op de A31 wordt de afslag Midlum opgeleid. Via de Zuidwalweg gaat verkeer om Harlingen heen en komt op dan op de N31 terecht. Tekst: www.leeuwardercourant.nl Meer foto’s op www.regiononoordwestfryslan.nl

Klik hier voor de film.

Klik hier voor de 2e film

 

Foto’s Wouter Titsing, Edwin Brandsma

112Fryslan