NOARDBURGUM – Dinsdagmorgen komt er bij de alarmcentrale een melding binnen van een eenzijdig ongeval op de Rijksstraatweg te Noardburgum.

Als de eerste politie eenheid ter plaatse is en deze de persoon om pijn niet uit de auto kan halen, wordt de brandweer van Burgum, Zwaagwesteinde en Damwoude gealarmeerd voor een auto te water.

De auto komende vanaf Noardburgum reed richting Buitenpost en kwam door nog onbekende oorzaak op de linker weghelft en schoot de sloot in. Omdat er ook sprake zou zijn van een beknelling word ook nog een tweede tankautospuit van Burgum gealarmeerd.

Nadat de eerste tankautospuit ter plaatse is, blijkt al snel dat het niet om een waterongeval gaat en de waterongevallenwagens van Zwaagwesteinde en Damwoude en de tweede tankautospuit van Burgum keren weer terug.

De brandweermannen die ter plaatse zijn, assisteren het ambulancepersoneel om het slachtoffer gestabiliseerd uit de auto te halen. Na een half uur word de man uit de auto gehaald en overgebracht naar het MCL. Berger DAB uit Drogeham haalt de Hyundai Scoupe uit de sloot en sleept hem af.

 

112Fryslan